Zakaj kupiti »167 Uvodnikov«?

Knjiga »167 Uvodnikov« predstavlja zbirko mojih uvodnikov v reviji DENAR od leta 2009 do leta 2023. Gre za revijo, ki je izhajala skoraj 33 let in je na področju davkov in davčnega svetovanja predstavljala vodilno revijo. V reviji sem pisal več, kot so nekateri upali razmišljati. Bralce sem opozarjal na spremembe davčne zakonodaje, lastno prakso, pa tudi na napake finančne uprave v davčnih postopkih. Pisanje uvodnikov je zame predstavljal svojevrsten izziv. Mnogi bralci so v mojih uvodnikih videli drugo osebo in ne tisto, ki jo poznajo v javnosti in katero so predstavljali mediji. Mnogi niso verjeli, da uvodnike pišem sam, saj niso bili tisto, kar so bralci pričakovali. Bili so moj ventil, v katere sem velikokrat vključil tudi čustva. Bili so moj upor proti davčnemu primežu, birokraciji, nemoralnosti in ljudski navoščljivosti. V njih sem opozarjal na minljivost življenja, saj sem v tem času občutil, kaj to pomeni. Prikazujejo moje življenje, moje razmišljanje in razne dogodke v teh letih.

mag. Ivan Simič

167 Uvodnikov

Avtor: mag. Ivan Simič

30,00 €

Naroči knjigo
Naroči zadnji izvod revije denar

Cena enega izvoda revije znaša 10,00€. Z naročilom mesečne naročnine prejmete takojšen dostop do celotnega arhiva revij za obdobje enega meseca.

Zadnja številka revije Denar

Uvodnik - 163

Današnji, 163. uvodnik, bo prav gotovo nekaj časa nosil naziv zadnji uvodnik revije Denar in današnja 545. številka revije Denar bo nekaj časa nosila naziv zadnja številka revije Denar. Nekateri se sprašujete zakaj? Zato ker je to na nek način zadnji izvod revije Denar. Digitalizacija, hitenje in hitro posredovanje informacij javnosti jemljejo svoj davek. Bralci danes potrebujejo novice takoj in zaradi tega sem se odločil, da je prišel čas, da se zaključi ena od dolgih in uspešnih zgodb. Za nami je, s tem mislim vse, ki so od maja 1991 do današnjega dne sodelovali pri nastanku in ustvarjanju 545 številk revije Denar, pestrih triintrideset let. Sam sem reviji posvetil zadnjih štirinajst let, ko je nastalo teh 163 uvodnikov in 174 številk revije Denar. Vsak od njih je imel svojo zgodbo, v vsakega od njih sem poskušal prenesti del sebe in seveda svoj način razmišljanja. Mnogi so se in se še zmeraj sprašujejo, ali so to res moji uvodniki, saj v njih pišem drugače, kot živim. Poudarjam, da so vsi uvodniki moji, da sem v njih izražal svoje občutke in velikokrat tudi čustva. Revija je bila moj ventil in moj most do vas, dragi bralci.

“Izteka se 33. leto izdajanja revije Denar. Ob tej priložnosti se vam zahvaljujemo za vašo zvestobo in vam sporočamo, da smo se odločili, da z novim letom, to je 01.01.2024, prenehamo z izdajanjem revije Denar.
Razlogov je več, prav gotovo pa je glavni razlog današnja hitrost prenašanja informacij.
Kot veste je revija prej izhajala vsak mesece, v letošnjem letu pa približno vsak drugi mesec. Kljub temu je to za posredovanje aktualnih informacij premalo. Zaradi tega smo sprejeli prej navedeno odločitev.
Še zmeraj pa vas bom o aktualnih zadevah obveščal preko Bloga Ivana Simiča na spletni strani simic-partnerji.si.”

Za dodatne informacije pokličite 01 30 00 600 ali pišite na info@revijadenar.si